Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
 


 
 Az EASA által publikált szakmai anyagok közvetlenül is elérhetőek a fenti logóra kattintva.

Hírek

  
 

  Könnyebb az eljutás a Légügyi Hivatalba 

 

bkk_236busz_vecsés.jpg

(kép: BKK) 

 

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a BKK-val való együttműködés keretében november 4-től egy teljesen új, a 236-os jelzésű autóbusz közlekedik Budapest XVIII. kerülete és az irodaház mellett található Market Central között Pestszentlőrinc és Vecsés kedvezőbb közlekedési kapcsolatának biztosítása érdekében.

 

új logók_LH.JPG
 
 
 
Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Légügyi Hivatal 2013.07.01-től elismeri és minden további eljárás nélkül elfogadja a Horvát Polgári Légiközlekedési Ügynökség által kiállított pilóta szakszolgálati engedélyeket és orvosi minősítéseket. Az elismerés a következőket tartalmazza: JAR-FCL 1(A), JAR-FCL 2(H), JAR-FCL 3(MED), Part-FCL, PART-MED.
 Pilótaképző szervezetek szakmai napja
 
 
 

 

 
2013. október 29.-én harmadik alkalommal került sor a pilótaképző szervezetek (ATO) szakmai napjára. A szakmai napon elhangzott előadások letölthetők innen.
 
 
 
 

 

Módosított PART-OPS rendelet (965/2012/EU RENDELET) bevezetési ütemterv!
 
üzembentartas.jpg
 
(kép: Soproni András)
 
A 800/2013 Rendelettel módosításra került a 965/2012 EU Rendelet (Part OPS). Ezzel kapcsolatban ismételten módosításra került a jogszabály bevezetési ütemterve, mely letölthető innen.
 
 

 

Magyar nyelven a Part-Med AMC és GM
 
 
reülöorvos.jpg
A Hatóság tájékoztatjaÜgyfeleit, hogy a Part Med bevezetésének megkönnyítésére magyar nyelven is közzéteszi az EASA által a jogszabályhoz kiadott AMC-t (elfogadható megfelelési módozat) és GM-et (útmutató).

 

A jogszabály értelmezése és alkalmazása során a Hatóság minden esetben irányadónak tekinti ezeket a dokumentumokat. Szeretnénk azonban felhívni rá a figyelmet, hogy mivel ezek az anyagok csak angol nyelven kerülnek kibocsátásra, a magyar nyelvű nem hivatalos verzió, esetleges eltérések esetén az angol nyelvű változat az irányadó. A magyar nyelvű AMC és GM letölthető innen.

      ​ Tájékoztató a szakszolgálati engedélyezés és az ehhez kapcsolódó vizsgáztatások rendjéről


A Légügyi Hivatal által készített -Part-FCL bevezetésével kapcsoltaos - szakszolgálati engedélyezési és vizsgáztatási eljárások lefolytatásához szükséges részletes tájékoztatókat az alábbi linkre kattintva érhetik el.
 

                                                              Szervezet, elérhetőségek

                                      ​