Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
 


 
 Az EASA által publikált szakmai anyagok közvetlenül is elérhetőek a fenti logóra kattintva.

Hírek

  
 

 

  Változó eljárási rend

 

 

 
Az ideiglenes határátkelőhelyek megnyitása során a Légügyi Hivatal által alkalmazott eljárási rend 2014. szeptember elsejétől megváltozik. Az eljárási rendről szóló részletes tájékoztató letölthető innen

 

új logók_LH.JPG
 
 
 
Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Légügyi Hivatal 2013.07.01-től elismeri és minden további eljárás nélkül elfogadja a Horvát Polgári Légiközlekedési Ügynökség által kiállított pilóta szakszolgálati engedélyeket és orvosi minősítéseket. Az elismerés a következőket tartalmazza: JAR-FCL 1(A), JAR-FCL 2(H), JAR-FCL 3(MED), Part-FCL, PART-MED.

Meghívó ATO szakmai napra

 


A hatóságunk 2014. szeptember 24-én, negyedik alkalommal szervezi meg pilótaképző szervezetek számára az ATO szakmai napot. A rendezvény meghívója innen letölthető. 

 

Könnyebb az eljutás a Légügyi Hivatalba 

 

bkk_236busz_vecsés.jpg

(kép: BKK) 

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a BKK-val való együttműködés keretében november 4-től egy teljesen új, a 236-os jelzésű autóbusz közlekedik Budapest XVIII. kerülete és az irodaház mellett található Market Central között Pestszentlőrinc és Vecsés kedvezőbb közlekedési kapcsolatának biztosítása érdekében.

 
 
Módosított PART-OPS rendelet (965/2012/EU RENDELET) bevezetési ütemterv!
 
 

   üzembentartas.jpg

  (kép: Soproni András)
 
A 800/2013 Rendelettel módosításra került a 965/2012 EU Rendelet (Part OPS). Ezzel kapcsolatban ismételten módosításra került a jogszabály bevezetési ütemterve, mely letölthető innen.  

 

 

 

 

 
Magyar nyelven a Part-Med AMC és GM
 
 
reülöorvos.jpg 
 
 A Hatóság tájékoztatjaÜgyfeleit, hogy a Part Med bevezetésének megkönnyítésére magyar nyelven is közzéteszi az EASA által a jogszabályhoz kiadott AMC-t (elfogadható megfelelési módozat) és GM-et (útmutató).
 
A jogszabály értelmezése és alkalmazása során a Hatóság minden esetben irányadónak tekinti ezeket a dokumentumokat. Szeretnénk azonban felhívni rá a figyelmet, hogy mivel ezek az anyagok csak angol nyelven kerülnek kibocsátásra, a magyar nyelvű nem hivatalos verzió, esetleges eltérések esetén az angol nyelvű változat az irányadó. A magyar nyelvű AMC és GM letölthető innen.

  

Tájékoztató a szakszolgálati engedélyezés és az ehhez kapcsolódó vizsgáztatások rendjéről

 

 

A Légügyi Hivatal által készített -Part-FCL bevezetésével kapcsoltaos - szakszolgálati engedélyezési és vizsgáztatási eljárások lefolytatásához szükséges részletes tájékoztatókat az alábbi linkre kattintva érhetik el.